Φ. Γεννηματά από την Πάτρα: Στρατηγική επιλογή η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης - Δείτε Φωτογραφίες


«Στρατηγική επιλογή μας είναι η πλήρης απασχόληση και η αξιοπρέπεια του εργαζόμενου και βασική μας προτεραιότητα είναι η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας». Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, μιλώντας κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε χθεςστην Πάτρα.


Η Φώφη Γεννηματά έκανε εκτενή αναφορά σε εργασιακά θέματα, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «μοιράζουν μια σταθερή θέση εργασίας στα δυο και ο κ. Τσίπρας πανηγυρίζει».

Μάλιστα, όπως πρόσθεσε, «το 61% των νέων προσλήψεων είναι με μερική απασχόληση ή εκ περιτροπής εργασία, ενώ το 1/3 των εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα είναι με μερική απασχόληση και μέσες μικτές αποδοχές 395 ευρώ».
«Εμείς», όπως υπογράμμισε σε αυτό το σημείο η Φώφη Γεννηματά, «δεν θα τάξουμε ότι αύριο το πρωί ο κατώτερος μισθός θα γίνει 751 ευρώ, όπως ο κ. Τσίπρας, αλλά αναλαμβάνουμε συγκεκριμένες δεσμεύσεις». Στο πλαίσιο αυτό, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατέθεσε προτάσεις για τους ανέργους: «Επιδοτούμε τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, ενώ η μισθολογική δαπάνη για κάθε επιπλέον θέση εργασίας στις επιχειρήσεις, εκπίπτει της φορολογίας με συντελεστή αυξημένο κατά 30%...Θα υπάρχει απαλλαγή για τρία χρόνια από τις εισφορές των νέων που ξεκινούν τη δική τους επαγγελματική δραστηριότητα και θα δοθεί δωρεάν γη σε νέους επιστήμονες στον πρωτογενή τομέα?Για τα ζευγάρια νέων αγροτών, ασφαλιστικές εισφορές θα πληρώνει μόνο ο ένας εκ των δύο για τα επόμενα πέντε χρόνια, ενώ για κάθε νέο άνεργο δημιουργούμε μέσα σε έξι μήνες, μια ευκαιρία για επιδοτούμενη θέση εργασίας, επαγγελματικής κατάρτισης ή εργασιακής εμπειρίας».

Όσον αφορά στους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, η Φώφη Γεννηματά είπε ότι «ο κατώτερος μισθός πρέπει να καθορίζεται από την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση, μέσα από τον διάλογο των κοινωνικών εταίρων, ώστε να επιτευχθεί η σταδιακή αύξησή του».
Φ. Γεννηματά από την Πάτρα: Στρατηγική επιλογή η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης - Δείτε Φωτογραφίες Φ. Γεννηματά από την Πάτρα: Στρατηγική επιλογή η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης - Δείτε Φωτογραφίες Reviewed by imerisios.gr on 9:38:00 π.μ. Rating: 5
imerisios.gr . Από το Blogger.