Επίσκεψη μαθητών εργαστηρίων Περί Σκιών στην έκθεση φιγούρας της Δημοτικής Πινακοθήκης

Εκπαιδευτική ενημερωτική επίσκεψη θα πραγματοποιήσουν το Σάββατο 21 Απριλίου 2018 στις 11:00 το πρωί οι μαθητές του εργαστηρίου Περί Σκιών του Χρήστου Πατρινού στην Δημοτική Πινακοθήκη του Δήμου Πατρέων.
Στην Πινακοθήκη (Μαιζώνος 110, ισόγεια αίθουσα) πραγματοποιείται αυτό το χρονικό διάστημα και μέχρι τις 29 Απριλίου έκθεση φιγούρας θεάτρου Σκιών που είναι αφιερωμένη στον καραγκιοζοπαίχτη Ντίνο Θεοδωρόπουλο (1890-1975).
Ο Ντίνος Θεοδωρόπουλος ή Αμερικάνος έφερε από την Αμερική στην Ελλάδα (και πρώτα στην Πάτρα) πολλές καινοτομίες: α) Την έγχρωμη φιγούρα από ένα νέο τότε υλικό, το πλαστικό. β) Το μικρόφωνο και το γραμμόφωνο, δηλαδή τη νέα τεχνολογία στον Καραγκιόζη. γ) Την εντυπωσιακή διαφήμιση, με ρίψη π.χ. διαφημιστικών από αεροπλάνο. δ) Πολλά νέα έργα, κυρίως από τον κινηματογράφο, αλλά και τη λογοτεχνία κτλ.
Θα υπάρχει αναλυτική ενημέρωση από τον επιμελητή της έκθεσης κ. Αγραφιώτη Θωμά, καραγκιοζοπαίχτη, Δρ. παιδαγωγικής, συγγραφέα και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό

Επίσκεψη μαθητών εργαστηρίων Περί Σκιών στην έκθεση φιγούρας της Δημοτικής Πινακοθήκης Επίσκεψη μαθητών εργαστηρίων Περί Σκιών  στην έκθεση φιγούρας της Δημοτικής Πινακοθήκης Reviewed by imerisios.gr on 5:48:00 μ.μ. Rating: 5
imerisios.gr . Από το Blogger.