Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Κωνσταντίνου Μητρόπουλου στο Υπουργείο για τους Τ.Ο.Ε.Β.

Συνάντηση στο Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, με τον Κωνσταντίνο Στουρνάρα, Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Εγγείων Βελτιώσεων & Εδαφοϋδατικών Πόρων, τον Παναγιώτη Κοντόσθενο, Προϊστάμενο του Τμήματος Αξιοποίησης Εγγειοβελτιωτικών Έργων και Μ.Ε. και υπηρεσιακούς παράγοντες, είχαν την Τετάρτη 18 Απριλίου 2018,  ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης   Κωνσταντίνος Μητρόπουλος και ο γεωπόνος του Τμήματος Εγγείων Βελτιώσεων της ΔΑΟΚ Ηλείας, Παναγιώτης Παρασκευόπουλος.
Σκοπός  της συνάντησης ήταν να συζητηθούν διεξοδικά τα πολλά και σοβαρά θέματα που αφορούν τη διοίκηση, λειτουργία και συντήρηση των  εγγειοβελτιωτικών έργων αρμοδιότητας των Τ.Ο.Ε.Β. Ν. Ηλείας. 
Στη συζήτηση έγινε ιδιαίτερη αναφορά στις αρμοδιότητες που πλέον ασκούν οι Περιφέρειες για θέματα εγγειοβελτιωτικών έργων και Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων καθώς και στα προβλήματα που έχουν διαπιστωθεί και ταλανίζουν χρόνια τους Τ.Ο.Ε.Β. Ν. Ηλείας. 
Το Υπουργείο όπως ανέφερε ο κ. Στουρνάρας, γνωρίζοντας τα μεγάλα προβλήματα των Τ.Ο.Ε.Β. και αναγνωρίζοντας τις οικονομικές δυσκολίες των ημερών, έχει προωθήσει προς ψήφιση σχετική διάταξη, όπου θα δίνει τη δυνατότητα στους αγρότες να ρυθμίσουν τις οφειλές τους προς τους Τ.Ο.Ε.Β. σε δόσεις, ένα μέτρο που θα συμβάλλει σημαντικότατα στη δύσκολη οικονομική κατάσταση που σήμερα έχουν περιέλθει όλοι οι Τ.Ο.Ε.Β., δίνοντας μάλιστα τη δυνατότητα να αυξήσουν τα ετήσια έσοδά τους, ώστε να προχωρήσουν σε σημαντικές ενέργειες συντήρησης και εκσυγχρονισμού του αρδευτικού και στραγγιστικού δικτύου. 
Τέλος, όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε στη συζήτηση στόχος της Περιφέρειας είναι η σωστή και εύρυθμη λειτουργία όλων των Τ.Ο.Ε.Β.  αρμοδιότητας της, που θα έχει ως αποτέλεσμα τη σωστή λειτουργία - συντήρηση και εκσυγχρονισμό του εγγειοβελτιωτικού έργου, που αποτελεί το βασικότερο πυλώνα ανάπτυξης της αγροτικής οικονομίας της περιοχής.

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Κωνσταντίνου Μητρόπουλου στο Υπουργείο για τους Τ.Ο.Ε.Β. Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Κωνσταντίνου Μητρόπουλου στο Υπουργείο για τους Τ.Ο.Ε.Β. Reviewed by imerisios.gr on 5:50:00 μ.μ. Rating: 5
imerisios.gr . Από το Blogger.