Πραγματοποιήθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας σκαφών J/24 στην Πάτρα

Το Σάββατο 28, την Κυριακή 29 και τη Δευτέρα 30/4, διεξήχθη στην Πάτρα η 1η φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος ιστιοπλοΐας με σκάφη τύπου J/24. Ο αγώνας αυτός είχε ιδιαίτερη σημασία καθώς αποτελούσε πρόβα (test event) για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας με τα ίδια σκάφη (J/24) που έχει προγραμματισθεί να διεξαχθεί, την ίδια εποχή, του χρόνου (2019), στην Πάτρα.
Από αγωνιστικής πλευράς, οι ιστιοδρομίες διεξήχθησαν με κύριο χαρακτηριστικό τον δυνατό άνεμο και τη μεγάλη καιρική αστάθεια που είχε σαν αποτέλεσμα τη μετακίνηση του στίβου από τον παραδοσιακό χώρο, μπροστά από τις εγκαταστάσεις του Ι.Ο.Πατρών. Ο δυνατός ανατολικός ταλαιπώρησε τα σκάφη, ακόμη και στο αγκυροβόλιό τους, ιδιαίτερα, το βράδυ του Σαββάτου, γεγονός που προβλημάτισε έντονα την οργανωτική επιτροπή εν όψει του Πανευρωπαϊκού, του χρόνου. Το επίπεδο του συναγωνισμού κρατήθηκε υψηλό και οι μάχες από τα πληρώματα σε συνδυασμό με τις αυξημένες εντάσεις του ανέμου μάς χάρισαν εντυπωσιακές εικόνες, με στιγμές υψηλής ιστιοπλοϊκής ικανότητας και συνεχείς βαθμολογικές ανατροπές.  
To «JMANIA» του Γ. Παναγιωτίδη από το Ν.Ο. Παλαιού Φαλήρου και το «ΕΥΝΙΚΗ» του Δ. Αλτσιάδη από τον Ι.Ο. Αγ. Νικολάου Κρήτης μοιράστηκαν την 1η και 2η θέση, με το «ΚΙΚΑ» του Ι. Διαλεκτάκη του Ν.Ο. Γαζίου Κρήτης στην 3η θέση. Πατρινό ενδιαφέρον είχε και το σκάφος «MOMENTUM» λόγω της συμμετοχής του αθλητή του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πατρών Ι. Σιώκου ως μέλος του πληρώματος που κατέλαβε την 7η θέση. Συμμετείχαν 9 σκάφη από 6 ομίλους.     


Πραγματοποιήθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας σκαφών J/24 στην Πάτρα Πραγματοποιήθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας σκαφών J/24 στην Πάτρα Reviewed by imerisios.gr on 1:32:00 μ.μ. Rating: 5
imerisios.gr . Από το Blogger.