Κύκλωμα εξαπατούσε ηλικιωμένους και στην Πάτρα – Απέσπασαν χρήματα από κάτοικο του Ρίου


Δράση και στην Πάτρα είχαν αναπτύξει μέλη εγκληματικής ομάδας που εξαπατούσε  ηλικιωμένους και εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Βορειοανατολικής Αττικής στις 25-4-2018.

Σύμφωνα με πληροφορίες του imerisios.gr, λίγες ημέρες πριν τη σύλληψή τους, δύο τουλάχιστον μέλη του κυκλώματος εμφανίστηκαν στην περιοχή του Ρίου, με ένα λευκό αυτοκίνητο με φιμε τζάμια μάρκας Νισάν, όπου απέσπασαν από κάτοικο της περιοχής χρηματικό ποσό.


Ειδικότερα, ένας άνδρας και μία γυναίκα πλησίασαν το θύμα έξω από το σπίτι του και με το πρόσχημα ότι γνώριζαν τον γιό της, ζήτησαν 1500 ευρώ για να διεκπεραιώσουν δουλειά του. Το θύμα πείσθηκε από τα λεγόμενά τους καθώς γνώριζαν κάθε λεπτομέρεια για την προσωπική του ζωή αλλά και συναλλαγές του μέσω της εφορίας. Μάλιστα, προσποιήθηκαν εκείνη την ώρα ότι συνομιλούν με το υιό του θύματος, καταφέρνοντας τελικά να το πείσουν και να πάρουν μέρος του ποσού που αρχικά είχαν ζητήσει.


Μετά την σύλληψη του κυκλώματος και την δημοσιοποίηση των φωτογραφιών των μελών του, η γυναίκα προσήλθε στην Αστυνομία, όπου αναγνώρισε στο πρόσωπό τους τα άτομα που την εξαπάτησαν.

Η αποκάλυψη πάντως της δράσης του κυκλώματος και στην Πάτρα, δεν αποκλείεται να φέρει στο φως και άλλα περιστατικά στην περιοχή.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, καθώς και στην εξιχνίαση και άλλων περιπτώσεων στις οποίες ενδεχομένως εμπλέκονται οι κατηγορούμενοι. Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται από την Αστυνομία οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6391200 του Τμήματος Ασφαλείας Αγίας Παρασκευής και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας. 

Τα μέλη του κυκλώματος:

Πρόκειται για τους: 
1) Μαραγκό Βασίλειο του Θωμά και της Αναστασίας, γεννηθέντα στις 8-3-1975 στη Θεσσαλονίκη 


2) Στεργιόπουλο Πασχάλη του Γεωργίου και της Μελπομένης, γεννηθέντα στις 3-1-1976 στο 'Αργος  


3) Θεοδώρου Όλγα του Γεωργίου και της Λουΐζας, γεννηθείσα στις 15-7-1973 στο Περιστέρι. 

Κύκλωμα εξαπατούσε ηλικιωμένους και στην Πάτρα – Απέσπασαν χρήματα από κάτοικο του Ρίου Κύκλωμα εξαπατούσε ηλικιωμένους και στην Πάτρα – Απέσπασαν χρήματα από κάτοικο του Ρίου Reviewed by imerisios.gr on 8:06:00 μ.μ. Rating: 5
imerisios.gr . Από το Blogger.