Έτοιμοι για ορθοπεταλιές αλλά για πόσο; - 70.000 για τα ποδήλατα που καταστρέψαμε σε δύο χρόνια
Περίπου 70.000 ευρώ θα κοστίσει η επισκευή των κοινοχρήστων ποδηλάτων, τα οποία είχαν εγκατασταθεί το Μάιο του 2016 στην Πάτρα.
 
Στη διάθεση των πολιτών τότε, είχαν δοθεί 70 ποδήλατα και 11 χώροι στάθμευσης, ενώ 1.300 δημότες είχαν εκδώσει την απαραίτητη κάρτα για την χρήση τους.
 
Δεν πέρασαν παρά λίγοι μήνες έως ότου κατεγράφησαν οι πρώτες φθορές σε ποδήλατα και χώρους στάθμευσης ενώ σήμερα όλα σχεδόν τα ποδήλατα είναι κατεστραμμένα. Μάλιστα τότε, κάποιοι δεν αρκέστηκαν στην καταστροφή ποδηλάτων και των σταθμών, αλλά πέταξαν και δύο ποδήλατα στη θάλασσα.
 
Σε λίγο καιρό τα ποδήλατα θα βρίσκονται και πάλι στη θέση τους αλλά το ζήτημα είναι τι μέτρα μπορούν να ληφθούν ώστε να μην παρατηρηθούν και πάλι τα φαινόμενα του πρόσφατου παρελθόντος.
 
Δεν πρόκειται απλά για ένα οικονομικό θέμα αλλά για μια εικόνα που δεν τιμά την πόλη και τους κατοίκους της. Όσο η ατιμωρησία και η αδιαφορία εκ μέρους των αρμοδίων συνεχίζεται η κατάληξη προβλέπεται η ίδια.
 
Το έργο της επισκευής εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Πατρέων (69.936  ευρώ) και περιλαμβάνει την προμήθεια ανταλλακτικών, την επισκευή, συντήρηση και τη διαχείριση του συστήματος κοινοχρήστων ποδηλάτων του Δήμου. Φορέας χρηματοδότησης της παρούσας σύμβασης είναι ο Δήμος Πατρέων  από ίδιους πόρους του προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2018. 

Έτοιμοι για ορθοπεταλιές αλλά για πόσο; - 70.000 για τα ποδήλατα που καταστρέψαμε σε δύο χρόνια Έτοιμοι για ορθοπεταλιές αλλά για πόσο; - 70.000 για τα ποδήλατα που καταστρέψαμε σε δύο χρόνια Reviewed by imerisios.gr on 2:43:00 μ.μ. Rating: 5
imerisios.gr . Από το Blogger.