Παραμένουν οι δυνατοί άνεμοι στη Δυτική Ελλάδα- Κίνδυνος πυρκαγιών σε Αχαΐα και Ηλεία

Την ιδιαίτερη προσοχή των πολιτών εφιστά η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, καθώς υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς για σήμερα Τρίτη 14 Αυγούστου 2018, σύμφωνα με πρόβλεψη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.
Ειδικότερα στην (κατηγορία κινδύνου 3) βρίσκονται η Αχαΐα και η Ηλεία, όπως φαίνεται στον επισυναπτόμενο ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, για σήμερα Τρίτη 14 Αυγούστου 2018. 
Για το λόγο αυτό οι πολίτες πρέπει να αποφεύγουν εργασίες και ενέργειες που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως ρίψη αναμμένου τσιγάρου, καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών, χρήση μηχανημάτων που μπορούν να προκαλέσουν σπινθήρα, χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α.
Ιδιαίτερα συνιστάται η προσοχή στους αγρότες, κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους  για την αποφυγή ενεργειών πρόκλησης πυρκαγιάς από αμέλεια οφειλόμενη σε εργασίες στην ύπαιθρο.
Υπενθυμίζεται ότι κατά την αντιπυρική περίοδο απαγορεύεται η χρήση πυρός στην ύπαιθρο για διαφόρους λογούς καθώς και η καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών χωρίς απαιτούμενη άδεια από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει αναρτήσει στο site της (www.pde.gov.gr), όλες τις οδηγίες που πρέπει να ακολουθούν οι πολίτες για την προστασία τους από πυρκαγιά, αλλά και τους τρόπους αντιμετώπισης του κινδύνου.
 
Σε περίπτωση που αντιληφθείτε πυρκαγιά, παρακαλείστε να ειδοποιήσετε άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199 ή στον Πανευρωπαικό Αριθμό Έκτακτης Ανάγκης 112.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΔΑΣΙΚΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ
Περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Παραμένουν οι δυνατοί άνεμοι στη Δυτική Ελλάδα- Κίνδυνος πυρκαγιών σε Αχαΐα και Ηλεία Παραμένουν οι δυνατοί άνεμοι στη Δυτική Ελλάδα- Κίνδυνος  πυρκαγιών σε Αχαΐα και Ηλεία Reviewed by imerisios.gr on 9:38:00 π.μ. Rating: 5
imerisios.gr . Από το Blogger.