«Ναι» στο Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου – Σε ποια περιοχή της Πάτρας τα καταστήματα θα ενταχθούν στο πρόγραμμα


Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε στη χθεσινή του συνεδρίαση το έργο με τίτλο «Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Πάτρας». Η περιοχή παρέμβασης είναι το τετράγωνο Καρόλου - Κορίνθου - Αράτου - Ρήγα Φεραίου και η Κωνσταντινουπόλεως.
Έγινε μάλιστα προσπάθεια  να επιλεγεί άλλη περιοχή σε λαϊκές γειτονιές (π.χ. Ακρωτηρίου, Ανθείας - Ευβοίας), αλλά δεν επαρκούσε ο αριθμός των εμπορικών καταστημάτων, για να μπορεί να υποβληθεί η πρότασή της Δημοτικής Αρχής.
Εισηγητής του θέματος ήταν ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Προγραμματισμού, Βασίλης Θωμόπουλος, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων  τα εξής: 

«Ως Δημοτική Αρχή, προτείνουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο να ενταχθούμε στο συγκεκριμένο πρόγραμμα. Μπαίνουμε σε αυτή τη διαδικασία χωρίς αυταπάτες. Μας ενδιαφέρουν οι δυνατότητες ανάπλασης και αναμόρφωσης μιας ολόκληρης περιοχής, αλλά και η διευκόλυνση μικρομεσαίων εμπόρων.»


Ο Δήμος Πατρέων, στο πλαίσιο αυτής της πρόσκλησης, θα συνάψει Μνημόνιο Συνεργασίας με τον Εμπορικό και Εισαγωγικό Σύλλογο Πατρών, όπως απαιτείται από την σχετική Πρόσκληση. Στο παρελθόν, είχε προωθηθεί αντίστοιχο πιλοτικό πρόγραμμα για τους Εμπορικούς Συλλόγους από την κυβέρνηση της Ν.Δ., σε 6 Δήμους, μεταξύ αυτών και της Πάτρας. Αυτή τη φορά, τα κονδύλια είναι αυξημένα (από 180.000 ευρώ σε 50.000.000) και αφορά 25-30 Δήμους στην Ελλάδα. Ο επιλέξιμος προϋπολογισμός Δημόσιας Δαπάνης του Δικαιούχου (Δήμος Πατρέων) ανέρχεται κατά μέγιστο στα 1.500.000 ευρώ. Ο επιλέξιμος προϋπολογισμός Δημόσιας Δαπάνης του Συνδικαιούχου (Εμπορικός και Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών) ανέρχεται κατά μέγιστο στις 400.000 ευρώ». 

«Ναι» στο Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου – Σε ποια περιοχή της Πάτρας τα καταστήματα θα ενταχθούν στο πρόγραμμα «Ναι» στο Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου – Σε ποια περιοχή της Πάτρας τα καταστήματα θα ενταχθούν στο πρόγραμμα Reviewed by imerisios.gr on 11:34:00 μ.μ. Rating: 5
imerisios.gr . Από το Blogger.