Συνέχεια στη σύγκρουση Νικολόπουλου – Πελετίδη - Μήνυση από τον πρώτο, ακραίοι χαρακτηρισμοί από τον δεύτερο


Ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος, συνοδευόμενος από τον δικηγόρο Βασίλη Μάρκου, κατέθεσε σήμερα μηνυτήρια αναφορά στον
Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών αδικημάτων με επίκεντρο τη βίλα Πελετίδη στ’ Αραχωβίτικα (αυθαίρετη δόμηση, κατάληψη δημόσιας έκτασης κ.λπ.)

Στην 15σέλιδη μηνυτήρια αναφορά του ο Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής αντλεί στοιχεία από καταγγελίες, υφιστάμενους νόμους, δημοσιεύματα και ζητά να ενεργήσει αυτεπάγγελτα η Δικαιοσύνη, δίνοντας εντολή για κατεπείγουσα προκαταρτική εξέταση.

Ειδικότερα, ο βουλευτής συσχετίζει την αναφορά του με την εθνική τραγωδία στο Μάτι και επισημαίνει ότι η λαϊκή κατακραυγή δεν αφήνει περιθώρια για ολιγωρίες και απαθείς στάσεις σε φαινόμενα αυθαιρεσιών και παρανομιών, που θέτουν σε κίνδυνο την δημόσια ασφάλεια και τις ζωές συναθρώπων μας.
Επικεντρώνοντας την αναφορά του στην ιδιοσυστασία των Αραχωβιτίκων υπογραμμίζει ότι είναι πρόδηλη η έλλειψη πρόσβασης στην παραλία, καθώς εμφανίζονται περιπτώσεις καταπάτησης του αιγιαλού και της θάλασσας.
Ακολούθως, ο Νίκος Νικολόπουλος αναφέρεται σε καταγγελίες κατοίκων των Αραχωβιτίκων και στις δικές του κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις, που προκάλεσαν την αντίδραση του Υπουργείου Οικονομικών το οποίο αναφέρει:
«Συγκεκριμένα η φερόμενη ιδιοκτησία Πελετίδη βρίσκεται εκτός ζώνης αιγιαλού και τμήμα αυτής εντός ζώνης παραλίας όπως εμφαίνεται στο συνημμένο στο παρόν απόσπασμα τοπογραφικού διαγράμματος που συνοδεύει το υπ’ αριθμ. 581Δ/90 ΦΕΚ καθορισμού οριογραμμών αιγιαλού και παραλίας».
Σε ένα άλλο σημείο της μηνυτήριας αναφοράς, ο Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής κάνει λεπτομερή μνεία των υφιστάμενων νόμων και τις πολυπλοκότητας των ευθυνών των δημόσιων υπηρεσιών.

Εξερχόμενος από το Δικαστικό Μέγαρο, ο Νίκος Νικολόπουλος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Έπραξα ό,τι επιβάλλει το κοινό αίσθημα, σύμφωνα με την προ εβδομάδος δέσμευσή μου. Ο κ. Πελετίδης έχει επιλέξει τη σιωπή και το σκοτάδι. Εγκαλείται για αυθαιρεσίες και παρανομίες, νοιώθει στριμωγμένος και κρύβεται. Κατέθεσα, λοιπόν, την μηνυτήρια αναφορά μου και είναι πλέον δουλειά της Δικαιοσύνης να τον… ξετρυπώσει και να φέρει στο φως τις αυθαιρεσίες και παρανομίες, εφόσον κάτι τέτοιο προκύψει από την διερεύνησή τους.
Δεν θα επέμενα, αν δεν σιχαινόμουν την αλα καρτ ηθική. Ένας πρόσθετος λόγος που επιμένω είναι οι θέσεις του ΚΚΕ και στελεχών του. Δεν είναι δυνατόν να εμφανίζονται τιμητές για τα ανομήματα των άλλων και την ίδια στιγμή οι ίδιοι να παραμένουν στο απυρόβλητο και να επιδιώκουν το ακαταδίωκτο ό,τι κι αν κάνουν. Έχω την περιέργεια. Με βάση αυτά που έχουν πει, θα έλθουν μάρτυρες κατηγορίας ο κ. Κουτσούμπας, η κ. Μανωλάκου και όποιο άλλο στέλεχος του ΚΚΕ υπερασπίζεται τη νομιμότητα;
Ας αλλάξει τακτική ο κ. Πελετίδης. Το έντιμο, το ηθικό, το νόμιμο και το αντρίκειο είναι να γκρεμίσει μόνος του τον μαντρότοιχο που κρύβει την παραλία, προσφέροντας ανακούφιση και αίσθημα ασφάλειας στους κατοίκους των Αραχωβιτίκων. Θα συμφωνήσει στο τέλος ότι η «ιδιωτική ευτυχία» του δεν συνάδει με τη δυστυχή ανασφάλεια των συμπαραθεριστών του».
Από την πλευρά του ο νόμικος σύμβουλος Βασίλης Μάρκου, δήλωσε:
«Καταθέσαμε τη μηνυτήρια αναφορά για διερεύνηση διαφόρων αδικημάτων στ’ Αραχωβίτικα για να προλάβουμε ένα νέο Μάτι, για το οποίο έχουμε καταθέσει αντίστοιχη μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ξένη Δημητρίου.
Επιδίωξή μας είναι να διερευνηθεί αν προκύπτουν ευθύνες για αυθαίρετη δόμηση σε προστατευόμενο χώρο από το δίκτυο NATURA και συνακόλουθα για έκθεση σε κίνδυνο των κατοίκων των Αραχωβιτίκων.
Με τα θέματα της οικολογίας και της κοινωνικής ολότητας δεν αρκεί μόνο να γίνονται βαρύγδουπες δηλώσεις, αλλά εκείνοι που τις διατυπώνουν πρέπει να είναι και συνεπείς με τα λεγόμενά τους».

Η απάντηση Πελέτίδη

Με μία πλούσια σε χαρακτηρισμούς (αλλά δίχως απαντήσεις) ανακοίνωση, απάντησε ο Δήμαρχος Πατρέων στην μηνυτήρια αναφορά του Νίκου Νικολόπουλου. Όπως αναφέρεται:

"Ο γνωστός ακροδεξιός βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, που έχει αναλάβει εργολαβικά να σύρει το χορό της συκοφαντικής εκστρατείας κατά του Δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, προχώρησε σήμερα σε νέα άθλια «παράσταση» στα δικαστήρια της Πάτρας.
Ως εδώ με τα ψέματα και την πολιτική αλητεία. Τέλος στην ανοχή.
Οι λασπολόγοι και όσοι συνειδητά διασπείρουν ψεύδη ενόψει των δημοτικών εκλογών θα κληθούν να απολογηθούν, πρώτα από όλα στον πατραϊκό λαό.
Η αλήθεια θα λάμψει για μια ακόμη φορά, γιατί δεν υπάρχει καμία παρανομία. 
Οι Πατρινοί μας γνωρίζουν όλους πολύ καλά και θα δώσουν σύντομα την απάντησή τους."

Συνέχεια στη σύγκρουση Νικολόπουλου – Πελετίδη - Μήνυση από τον πρώτο, ακραίοι χαρακτηρισμοί από τον δεύτερο Συνέχεια στη σύγκρουση Νικολόπουλου – Πελετίδη  - Μήνυση από τον πρώτο, ακραίοι χαρακτηρισμοί από τον δεύτερο Reviewed by imerisios.gr on 10:50:00 μ.μ. Rating: 5
imerisios.gr . Από το Blogger.