Παρουσιάστηκε στην Αθήνα το βιβλίο "Ο δρόμος της βροχής" του Κωνσταντίνου ΜαρκέτουΤην Πέμπτη 29/11 παρουσιάστηκε στην Αθήνα το βιβλίο του Μαρκέτου Κωνσταντίνου "Ο δρόμος της βροχής" που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις "Το δόντι". Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο δημοσιογράφος Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ο οποίος τόνισε την καθαρότητα του λόγου και των νοημάτων του συγγραφέα παρά το νεαρό της ηλικίας του. 

Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος θέλησε να σταθεί στο κομμάτι του εθνικού διχασμού, που περιγράφεται στο βιβλίο, τονίζοντας τις απαράδεκτες δηλώσεις πολιτικών της εποχής μας, που καλλιεργούν ένα σύγχρονο διχασμό, με αποκορύφωμα τις δηλώσεις του Θεόδωρου Πάγκαλου, περί εκτέλεσης των νυν κυβερνώντων. Ο πρώην γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών Δημήτριος Κατσούδας παρουσίασε τους τρεις κεντρικούς "ήρωες" του βιβλίου. Τον Δημήτριο Γούναρη, του οποίου η σταδιοδρομία περιγράφεται με αποκορύφωμα την δραματική εξιστόρηση των τελευταίων στιγμών του πριν την εκτέλεσή του. Τον αφηγητή, που μέσω των σκέψεων και των συναισθημάτων του σκιαγραφείται η τάση της κοινωνίας εκείνη την εποχή και τέλος της πόλης του συγγραφέα, της Πάτρας των αρχών του 20ου αιώνα, της εποχής της belle epoque της. 

Τέλος ο ίδιος ο συγγραφέας εξήγησε τους λόγους της ενασχόλησής του με το συγκεκριμένο κομμάτι της ιστορίας. Ανέφερε χαρακτηριστικά πώς οι Έλληνες αρέσκονται στην αγιοποίηση ή στην δαιμονοποίηση των πολιτικών τους. Στην περίπτωση του Γούναρη η Ιστορία τον δαιμονοποίησε επιρρίπτοντάς του όλες τις ευθύνες για τον εθνικό διχασμό και την μικρασιατική καταστροφή, αποσιωπώντας ταυτόχρονα καθετί θετικό που προσέφερε σε αυτόν τον τόπο. Η κοινωνική ασφάλιση και τα ταμεία ψηφίστηκαν από την δική του κυβέρνηση το καλοκαίρι του 1922, λίγους μήνες δηλαδή πριν την εκτέλεσή του. Θέλησε ο συγγραφέας, όπως εξήγησε να βοηθήσει με απλό τρόπο, μυθιστορηματικό να μάθει ο καθένας το κομμάτι της ιστορίας, που δεν διδάχτηκε ποτέ. Γιατί σύμφωνα με τον Σεφέρη: "Σβήνοντας ένα κομμάτι από το παρελθόν είναι σαν να σβήνεις και ένα αντίστοιχο κομμάτι από το μέλλον."


Ο Μαρκέτος Κωνσταντίνος γεννήθηκε στην Πάτρα το 1992. Είναι τελειόφοιτος της φυσικοθεραπείας ΑΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας. Είναι εκπρόσωπος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στον κοινωνικό οργανισμό και στον καρναβαλικό οργανισμό του Δήμου Πατρέων. Ήταν εκδότης της free-press "Η Πρόταση". Έχει αρθρογραφήσει στον αθηναϊκό και τοπικό τύπο.
Παρουσιάστηκε στην Αθήνα το βιβλίο "Ο δρόμος της βροχής" του Κωνσταντίνου Μαρκέτου Παρουσιάστηκε στην Αθήνα το βιβλίο "Ο δρόμος της βροχής" του Κωνσταντίνου Μαρκέτου Reviewed by imerisios.gr on 9:45:00 μ.μ. Rating: 5
imerisios.gr . Από το Blogger.