Ξενάγηση στην εντυπωσιακή φάτνη του Καθολικού Ναού της Πάτρας – Ο imerisios.gr συνάντησε το δημιουργό της


Μία διαφορετική οπτική με έντονα αλληγορικό νόημα και πνευματικό συμβολισμό έχει αποκτήσει η άλλοτε παραδοσιακή αναπαράσταση της γέννησης του Ιησού στον Καθολικό Ναό του Αγίου Ανδρέα στην Πάτρα. 


Από τα περσινά Χριστούγεννα η Φάτνη έχει αντικατασταθεί από μία μικρογραφία χαρακτηριστικών σημείων της πόλης, στην οποία ο Ιωσήφ, η Μαρία και ο Νεογέννητος Ιησούς καταπλέουν στο λιμάνι της Πάτρας μέσα σε ένα καραβάκι, καταδεικνύοντας τον ερχομό του Χριστουγεννιάτικου μηνύματος στη σύγχρονη πόλη των Πατρών, το 2018.

Το Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων», οι σκάλες και ο μόλος της Αγίου Νικολάου, το κτίριο του εμπορικού συλλόγου, η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου, το κάστρο, η γέφυρα, ο φάρος ,ο Καθολικό και ο Ορθόδοξος Ιερός Ναός του Αγίου Ανδρέου, δημιουργούν ένα εντυπωσιακό κολάζ της πόλης  καταφέρνοντας να κεντρίσουν το ενδιαφέρον όσων περνούν από την οδό Μαιζώνος.
Η ιδέα της δημιουργίας ανήκει στον Ιερέα του Ναού π. Γεώργιο, ενώ ο κατασκευαστής  της αναπαράστασης, τον οποίο είχαμε τη χαρά να συναντήσουμε και να μας «ξεναγήσει», μας ζήτησε ευγενικά να κρατηθεί η ανωνυμία του.Όπως μας είπε ο δημιουργός της αναπαράστασης, η κατασκευή έγινε από χαμηλού κόστους υλικά, κάτι όμως που δεν προδίδει το άρτιο ομολογουμένως αποτέλεσμα. Η κατασκευή διήρκησε αρκετούς μήνες, ενώ φέτος, σε σχέση με την προηγούμενη πρώτη χρονιά, προστέθηκαν κάποιες ηλεκτρολογικής φύσεως λεπτομέρειες που συνέβαλλαν στο ακόμα καλύτερο και ρεαλιστικό τελικό αποτέλεσμα.
Κατά την επίσκεψή σας, δώστε ιδιαίτερη προσοχή στο εσωτερικό των  κτιρίων (ιδίως των Ιερών Ναών) όπου ο δημιουργός έχει αποδώσει σε ρεαλιστικό βαθμό το βάθος πεδίου. Ήχοι και φωτισμοί δίνουν το δικό τους στίγμα, ενώ προτροπή μας είναι να διαβάσετε το κείμενο για τη φάτνη που υπάρχει σε ειδικό φυλλάδιο και εξηγεί το μήνυμα που θέλει να περάσει.


Όσο για την μικρή κλίση που ίσως παρατηρήσετε στο καραβάκι που μεταφέρει την Αγία Οικογένεια, αυτή προκλήθηκε λίγες μέρες πριν, όταν ένας μικρός επισκέπτης εντυπωσιασμένος από το θέαμα θέλησε να ακουμπήσει το καραβάκι καταφέρνοντας όμως να το βουτήξει στο νερό.
Ο δημιουργός της φάτνης, αν και δεν είναι επαγγελματίας του είδους (εργάζεται σε Νοσηλευτικό Ίδρυμα της Πάτρας), μας εξήγησε ότι το έκανε με μεγάλη αγάπη και είναι ιδιαιτέρως χαρούμενος στο άκουσμα τόσο κολακευτικών σχολίων. Αποχαιρετίζοντας τον, μάλιστα, επιφυλάχτηκε να μας εκπλήξει και την επόμενη χρονιά.Ξενάγηση στην εντυπωσιακή φάτνη του Καθολικού Ναού της Πάτρας – Ο imerisios.gr συνάντησε το δημιουργό της Ξενάγηση στην εντυπωσιακή φάτνη του Καθολικού Ναού της Πάτρας – Ο imerisios.gr συνάντησε το δημιουργό της Reviewed by imerisios.gr on 10:00:00 π.μ. Rating: 5
imerisios.gr . Από το Blogger.